zweithaleer - conference room header
Conference Room

Located in the middle of a rooftop garden, the conference room in Science Tower overlooks the city of Graz. In order to highlight its key role in the building, the top floor was laid out as a multifunctional room hosting conferences, workshops and events. This quality is emphasized by a monolithic media wall, which contains all communication and playback devices behind concealed acoustic panels, and an extensive lighted glass ceiling which is capaple of creating different athmospheres.

The room is visually expanded by mirroring the adjoining utility rooms, which leaves the annular wardroom and storage space floating while embracing the visually  detached media wall.

Different scenarios of the lighted glass ceiling

The consistent use of stainless steel for claddings as well as constructive parts refers to the surrounding architecture.

zweithaleer - conference room

View from the entrance

For Science Tower GmbH